HafidzAhmad's Blog

My Life, My Dreams

Tag: klezbike

KLezbike dan Harley Davidson di Port Klang

KLezbike diberi kepercayaan untuk menyediakan perkhidmatan sewaan HD bagi Kapten dan krew kapal persiaran Aida Bella yang berlabuh di Boustead Cruise Centre Port Klang!

Rata-rata krew kapal ini berasal dari negara Germany. Mereka singgah sebentar di Port Klang sebelum meneruskan pelayaran ke destinasi seterusnya iaitu Singapura dan kemudian ke Hanoi, Vietnam sebelum berpatah balik ke Koh Samui.

Kepada mereka yang berkeinginan menunggang dan merasai deruman motorsikal Harley Davidson boleh hubungi kami KLezbike di talian +6016-6665859!

HARLEY DAVIDSON FOR RENT IN KUALA LUMPUR

Salam and greetings to all viewers..

ON YOUR BIKES!!

Ride a Harley Davidson in Kuala lumpur now much more easier whereby you can just rent it! KLEZBIKE provides a few models of  Harley Davidson so that you can choose any bikes that suit you.. The models consist of Sporster, Dyna Superglide, Fatbob and Streetglide.

All you need to do is visit our official website at www.klezbike.com or call us at +60166665859. We will assist you on the rental procedures.

Thanks for your support.

*Terms and conditions applied

IMG_1518313411814

Kuala Lumpur Bike Week (KLBW2014)

Salam semua..

Petang tadi aku sempat ke Kuala Lumpur Bike Week 2014. Aku tak keseorangan dan ditemani adik ipar aku yang kebetulan berada di Kuala Lumpur atas urusan kerjanya..
Event KLBW2014 ini merupakan event yg ke-7 dianjurkan oleh Red Garage sejak tahun 2008 lagi..kali ini KLBW2014 diadakan di Lanai Matics berdekatan dengan Saloma Bistro dan tidak jauh dari KLCC.

20141219_161108

KLCC

Aku sampai di tapak event lebih kurang jam 3.45ptg…jalan tidak berapa sesak dan aku parking kereta berdekatan dengan NZ Curry House. Kelihatan pengunjung juga sudah memenuhi tapak KLBW2014.

Aku dan adik ipar terus ke tapak booth yang menjual pelbagai barangan motorsikal, ada yang menjual parts, helmets, t-shirts dan pelbagai merchandise… ada juga booth yang mempamerkan motorsikal berkuasa tinggi berjenama Harley Davidson, Triumph, Moto Guzzi memang rambang mata laa…hehe…aku sempat sambar sehelai t-shirts KLBW2014.

2014-12-19 20.51.44

20141219_162102

image

image

image

image

Terdapat 2 bahagian…bahagian pertama di bahagian atas yang berdekatan dengan pintu gerbang KLBW2014 dan yang kedua pula di bahagian bawah yang menempatkan beberapa booth, iaitu booth Harley Davidson, Cleveland Cyclewerks, Abah n Son dan juga pentas utama. Di bahagian ini juga terdapat khemah besar yang menempatkan gerai-gerai makanan dan minuman betul-betul menghadap stage.. surau dan tandas juga terletak tidak jauh dari stage alhamdulillah..

image

image

image

image

image

Aku ke ruang legar yang luas di hadapan pentas utama dan di situ juga aku lihat deretan motorsikal berkuasa tinggi dari pelbagai jenis dan jenama tidak kurang juga customs..

image

image

image

image

image

20141219_162341

Sempat juga aku snap gambar orang kuat KLBW2014, siapa lagi kalau bukan Eddy Red Garage hehe..

20141219_171001

 

Aku juga sempat menonton persembahan gendang yang dipersembahkan oleh sahabat-sahabat dari Brunei…terhibur aku ahahaha..

image

image

image

image

20141219_170740

Aku pulang jam 5.30ptg aku lihat kereta sudah bertali-arus sepanjang Jalan Ampang… So bagi penggemar motorsikal berkuasa tinggi boleh laa ke KLBW2014 untuk cuci-cuci mata melihat pelbagai jenis motorsikal berkuasa besar dan customs!
Event ini bermula hari ini 19hb Disember hingga 20hb Disember 2014…jangan lepaskan peluang ini!! Bawa famili berkunjung ke KLBW2014…pasti ada yang tertunggu-tunggu event seperti ini, next year mungkin ada kelainan yang bakal ditampilkan…yang pasti KLBW2014 memang awesome!!!

KLEZBIKE Delivery @HDPJ

Salam

Terima kasih kami dari team KLEZBIKE ucapkan kepada tuan-tuan yang SEWA MOTORSIKAL HARLEY DAVIDSON. Kali ini 4 buah motorsikal Harley Davidson yang terdiri daripada model Sportster Iron883, Dyna Superglide, Fatbob dan Streetglide  dilamar oleh 4 orang jejaka kacak dan salah seorang daripada mereka adalah warga Korea yang berkerja di sini.

Daripada perbualan aku, mereka ini adalah tenaga kerja di Bahagian R&D disalah sebuah kilang di Rawang. Masing-masing memiliki motorsikal berkuasa besar berjenama Kawasaki dan Ducati. Mereka akan ride ke Ipoh untuk menikmati NASI GANJA dan MEE UDANG. Safe ride u ollss…

klezbike_2

klezbike_1

klezbike_3

GENTLEMEN START YOUR ENGINE!!

Untuk maklumat lanjut berkenaan sewa Harley Davidson, boleh hubungi talian +6016-666 5859 atau layari website kami di www.klezbike.com.

TERSILAP AIRPORT!!

TIKET MALINDO AIR KE LANGKAWI...

TIKET MALINDO AIR KE LANGKAWI…

Hari nih 22hb Oktober hingga 24hb Oktober 2014, KLezcar menganjurkan satu lagi aktiviti yang dikenali sebagai Business Retreat.. Destinasi bagi batch pertama ini adalah Langkawi.. Malam sebelum itu aku dan geng Klezcar yang lain seramai 10 orang tidur di HQ KLezcar yang terletak di Taman Sri Manja PJ…Disebabkan aku pikir senang utk aku tidak kelam-kabut pagi tu utk ke airport…lagipun tidak jauh dari HQ KLezcar ke Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah yang terletak di Subang..

Kami gerak dari HQ lebih kurang jam 9.20a.m…aku lihat masa boarding di tiket adalah jam 10.00a.m..dalam hati aku sempat ke sampai airport nih… alhamdulillah kami sempat sampai kat airport..lega rasa… kami pun terus ke balai pelepasan sebelum tu kami tunjukkan tiket flight kami pada Pegawai Polis yang bertugan di mesin X-Ray..tiada sebarang masalah untuk kami melepasi pemeriksaan keselamatan…cuma aku kene repeat balik X-Ray tu sebab macbook aku simpan dalam beg galas aku..so aku keluarkan macbook aku dan letak dalam bekas yang disediakan..

Setelah itu kami pun menunggu di hadapan gate yang disediakan sambil melihat di skrin terpapar destinasi-destinasi domestik ke Penang, Alor Setar, dan sehinggalah terpaparnyaa destinasi kami iaitu Langkawi..tapi sebelum itu terdetik dalam hati aku kenapa kami boarding lambat sangat padahal aku lihat jam tangan aku dah menunjukkan angka 10.15pagi..haishh pelik pulakk.. delay ke flght kami nih… tak lama lepas tu kedengaran di corong interkom destinasi kami iaitu Langkawi..TAPI no. penerbangan yang jelas kedengaran berlainan dengan no. penerbangan yang tertera di tiket flight!! OOOhhhh nak sedapkan hati aku mungkin flight tukar kott…so salah seorang drp geng KLezcar (aku tak nak laa mention nama) pergi ke kaunter Malindo Air sambil menunjukkan tiket..tak lama kemudian beliau kembali semula dan….rupa-rupanya flight kami bukan naik di Subang airport tapi KLIA2..hahhaha….memang sangat laa lawak!!!…

Punyalah ramai geng sorang pon tak perasan yang kami patut naik di KLIA2…huhuhu… so 2 orang drp geng kami pon bergegas ke kaunter Malindo Air yang terletak di hadapan main entrance Subang Airport..dengan harapan ade lagi penerbangan seterusnya..kalo takde bolehla kirenye refund balik tiket tersebut..tapi sume penerbangan dah full maklumlah cuti Deepavali dan takleh nk refund balik duit.. so kami pon carik tempat lepak dan berdikusi sambil tengok2 kot2 ade syarikat penerbangan lain yang available hari nih…dalam masa yang sama sahabat kami yang 2 oarang tadi dah beli tiket lain iaitu fireflyz ke Penang.. tapi masalahnyer kami terpaksa pula pecah kpd 2 kumpulan disebabkan mase penerbangan yang berlainan.. sudahlah ke Penang…dari Penang nak ke Langkawi tu dah makan mase plak lebih kurang sejam setengah… Feri plak sampai kol 7.00 petang sahaja…pikir2 punya pikir punya pikir…sambil check online tiket kami jumpe solution.. tapi masa penerbangan adalah 7.45 petang plak… bukan Malindo Air, bukan jugak FireFlyz tapi Air Asia.. tanpa membuang mase kami pon belilah tiket direct Air Asia ke Langkawi… kalo dah Air Asia makanya kami naik di KLIA2… tuan COO tanpa buang masa call staff untuk pick up kami dan hantar ke KLIA2 dan kami sampai di KLIA2 lebih kurang jam 1.20p.m…

Sampai sekarang di kala aku menulis entry nih.. aku dan geng KLezcar lain masih menunggu kat sini..sini di KLIA2.. ghase cam trasit plak kat Dubai nak ke Amsterdam hahahaha…. mmg lawak laa hari nih!!

Sesi Photoshoot Pengantin bersama motorsikal Harley Davidson

Salam…

Hari minggu lepas team HARLEY DAVIDSON SEWA KLEZBIKE telah dijemput untuk mengiringi pengantin. Majlis berlangsung di Precint Diplomatik, Putrajaya. Sebanyak 4 buah motosikal berkuasa besar berjenama Harley Davidson Sewa digunakan untuk mengiringi pasangan raja sehari ini.

Tidak habis di situ, kemudiannya sesi bergambar di antara pasangan pengantin bersama motorsikal Harley Davidson Sewa. Pelbagai pose di gayakan oleh pasangan ternyata kedua-dua mempelai memang sporting ketika lensa mengambil gambar mereka bersama motorsikal Harley Davidson Sewa kami!!

Jika anda ingin mengabadikan potret perkahwinan anda bersama HD…kami menawarkan pakej yang menarik, anda boleh berhubung terus di talian 0166665859 atau layari laman web KLEZBIKE di www.klezbike.com

Barisan Motorsikal HD

Barisan Motorsikal HD

Sweet couple...

Sweet couple…

 

 

 

 

 

 

 

 

Renungan mata ke mata...

Renungan mata ke mata…

10410322_10152509432759807_4050144263140901132_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLezbike…

Salam..

Semalam aku deliver motor sewa Harley Davidson model XR1200 untuk disewa oleh expatriate dr Swiss.. Mr Urs pernah sewa XR1200 sebelum ini..dan dia berpuas hati dengan servis yang KLezbike tawarkan!! Kali ini beliau sewa untuk adik perempuan beliau untuk ronda Kotaraya Kuala Lumpur selama 6 hari…

Pertemuan singkat aku dan Mr. Urs sempat aku snap gambar posing dengan motor KLezbike… nyata beliau senang dan berpuas hati yang diterbitkan daripada senyuman beliau hahaha… ayat takleh blah!!

Jika anda ingin merasa deruman dan getaran enjin berkuasa besar Harley Davidson, kalian boleh hubungi admin di talian +6016-6665859!!

Thumbs up utk KLezbike hahah

Thumbs up utk KLezbike hahah

© 2018 HafidzAhmad's Blog

Theme by Anders NorenUp ↑