HafidzAhmad's Blog

My Life, My Dreams

Tag: KERETA SEWA (page 1 of 2)

BOOKING KERETA SEWA SEMPENA CUTI SEKOLAH BULAN MAC 2016

cuti-sekolah

Cuti sekolah akhir tahun 2015

The school holiday is around the corner! Book your car with KSM now!

cuti-sekolah

 

Source: Kereta Sewa Maluri

OCTOfferBer Promosi untuk ANDA!

Salam..

Pernahkah anda berada dalam situasi ini:

  1. Kereta rosak dan terpaksa dihantar ke bengkel dan mengambil masa yang lama untuk siap
  2. Kereta anda eksiden dan menunggu tempoh masa yang lama untuk claim insurans
  3. Tiada kereta untuk pergi ke mana-mana destinasi yang anda ingini
  4. Anda BOSAN naik pengangkutan awam yang sangat efisien
  5. Anda ade bajet yang rendah dan ingin sewa kereta
  6. Anda suka sewa kereta sahaja dan
  7. Anda perlukan KERETA SEWA untuk selesaikan MASALAH-MASALAH di atas!

Kereta Sewa Maluri dalam jangka promosi sepanjang bulan Oktober ini, jangan lepaskan peluang untuk BOOKING kereta sewa anda bersama K.S.M.

Kereta Sewa Maluri pilihan anda!

Klik di sini >>>>WWW.KERETASEWAMALURI.COM

octofest2

JANGAN BACA ENTRY INI JIKA ANDA TIDAK SUKA PROMOSI!

PERHATIAN!!!

Kami Kereta Sewa Maluri (KSM) menyediakan perkhidmatan kereta sewa di kawasan Maluri, Cheras, Ampang dan sekitarnya.

Pada atau sebelum 31hb Ogos 2015, pihak kami akan mengadakan PROMOSI MERDEKA XTRAVAGANZA untuk mereka yang ingin menyewa kereta dengan KSM. Promosi ini bertujuan untuk membantu mereka yang kurang berkemampuan untuk menyewa kereta untuk apa sahaja keperluan mereka pada cuti Merdeka nanti.

Jika anda pernah menyewa kereta pasti anda mahukan harga sewa yang rendah dan dalam linkungan bajet anda juga.

========

KENAPA??

========

PROMOSI MERDEKA XTRAVAGANZA ini untuk mereka yang:

  • Kurang bajet dan memerlukan perkhidmatan kereta sewa di musim cuti Merdeka nanti.
  • Berpotensi menjadi pelanggan setia KSM dan yakin dengan perkhidmatan kereta sewa KSM dan mendapat harga istimewa sebagai pelanggan setia KSM.
  • Menyampaikan perkhidmatan dan servis terbaik kami kepada orang sekeliling dan berpotensi menjadi pelanggan setia KSM.

Sebenarnya, ada banyak lagi. Cukup untuk anda faham manafaat utama PROMOSI MERDEKA XTRAVAGANZA ini, dan anda akan rugi jika tidak membuat tempahan sebelum 31hb Ogos 2015.

========================================================

CARA UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN KERETA SEWA UNTUK PROMOSI

MERDEKA XTRAVAGANZA 2015

========================================================

  • Pastikan anda menempah hanya dengan KSM pada atau sebelum 31hb Ogos 2015 untuk PROMOSI MERDEKA XTRAVAGANZA 2015.
  • Pastikan anda akan memandu hanya kereta sewa KSM yang telah ditempah pada atau sebelum 31hb Ogos 2015.
  • JIka anda boleh berbuat seperti di atas; maka anda boleh teruskan dengan mendail talian HOTLINE KSM di 016-6665859 untuk sahkan tempahan anda itu.

Pihak KSM akan melayan anda dan setiap tempahan akan di ambil perhatian serius dan direzabkan atas nama anda yang telah membuat tempahan awal sebelum 31hb Ogos 2015!

Salaam Ramadhan al Mubarak…

Salam and greeting to all viewers..Wishing you happy fasting in this month of Ramadhan al Mubarak.. Be nice and may…

Posted by Kereta Sewa Maluri on Friday, June 19, 2015

Bisnes Kereta Sewa… satu realiti…

Salam semua…

Lame aku tak mencoret di blog ini..mungkin disebabkan tiada idea yang singgah di kepala ini untuk di tukarkan menjadi ayat-ayat untuk aku titipkan di blog aku nih.. atau mungkin aku sibuk dengan aktiviti harian aku? atau pelbagai lagi alasan yang sememangnya akan aku cari untuk “back up” ahahhaha…

Kali ni aku nak cerita tentang bisnes kereta sewa yang aku telah buat setelah hampir 2 tahun lebih ni..pelbagai pahit, manis, suka, duka, penat, jerih etc.. keluhan demi keluhan… ade yang aku akan cerita dan ada yang biarlah aku simpan buat kenangan dan tidak perlu aku ceritakan kepada umum! Alhamdulillah masih lagi SURVIVE…survival penting dalam kehidupan ini, tidak kiralah ape jua kerjaya anda, apa jua bisnes anda lakukan..

Penghujung 2012, segalanya bermula… ketika itu aku masih berkhidmat lagi dengan DCA..siapa yang tak tau ape tu DCA korang memang katak bawah tempurung laa ahahaha…femes DCA akhir-akhir nih…masyarakat pon semakin tau kerjaya yang melibatkan DCA nih..bukan calang-calang orang boleh menyahut seruan sebagai Pegawai Kawalan Trafik Udara atau ATC…THE MOST STRESSFUL JOB IN THE WORLD!! O.K..cukup pasal kerjaya lama aku, dan sebelum ATC pernah menyandang jawatan sebagai Jurutera…yang penting adalah hari ini dan hari akan datang yang bakal kita lakarkan, tapi kena ingat sekali-sekala jangan lupa pandang belakang agar kita ingat siapa kita… Bulan Oktober 2012 aku nekad amik cuti tanpa gaji…sebab yang aku letak dalam surat permohonan CTG aku tu biarlah aku rahsiakan ahahaha…reason yang aku rase kuat untuk orang atasan “approve”kan CTG aku…

Mungkin hati ketika itu sudah berbelah bahagi, hati yang selalu berbolak-balik… sebab tu kene selalu doa kat ALLAH agar tetapkan hati kita paling penting dengan IMAN!…dan segalanya berlaku…aku kerja sendiri…income aku yang tentukan…aku rajin aku dapat lebih…aku buat marketing sendiri… most of the time ONLINE je yang aku paling banyak buatnya…ade laa gi pacak dan gantung banner kat pokok-pokok yang ditanam oleh DBKL… so bile pokok-pokok yang ditanam oleh DBKL mahupun Majlis Bandaraya nih memang kejap jelaa tempoh hayat dia…hari nih paku kat pokok besok atau lusa dah bersih dah…so buat ape nak buang masa concentrate kat ONLINE sahaja…ade gak laa aku rajin gi tampal sticker kat dinding-dinding dan tembok-tembok yang sudah sedia ada sticker PINJAMAN WANG BERLESEN…aku tinggal tambah je kemeriahan sticker yang pelbagai kaler…ahahaaha…..

Alhamdulillah marketing ONLINE agak berjaya, dan daripada situ aku build up aku punya confident dengan bisnes Kereta Sewa nih. Berkenalan dengan ramai orang, sahabat dan rakan yang sama-sama buat bisnes kereta sewa… masing-masing mempunyai cara tersendiri dalam menjayakan bisnes kereta sewa mereka..salute aku kat mereka! Ada yang sudah bertahun-tahun buat bisnes kereta sewa nih menyara keluarga…so di mana kewarasan pernyataan yang mengatakan bisnes Kereta Sewa ini short term nyer bisnes..bukan long term dan tidak boleh diwarisi? Pada aku kat dunia nih samada kita NAK dengan TAK NAK je..NAK SERIBU DAYA TAK NAK SEJUTA DALIH!!

Bersambung….

TAWARAN HEBAT K.S.M!!

tawaranksm

RENT-A-VELLFIRE WITH KERETASEWAMALURI.COM

Salam and hi to all viewers..

Perlukan kereta yang lebih besar, pada harga yang berpatutan? Kereta Sewa Maluri menyediakan MPV Toyota Vellfire untuk disewa oleh mereka yang memerlukan kereta yang besar untuk apa jua occasions!

Layari website Kereta Sewa Maluri di www.keretasewamaluri.com dan blog KSM www.keretasewamaluri.blogspot.com!!

RENT-A-VELLFIRE

RENT-A-VELLFIRE

KERETA SEWA MALURI…

NEW POSTER

SILA KLIK POSTER DI ATAS

Kerja Kosong…

Assalamualaikum w.b.t semua….

Kerja kosong kini kembali bersama team Kereta Sewa Maluri (KSM). Segala perincian tentang jawatan kosong tersebut ada di bawah ini:

OPERATION SUPERVISOR

Kriteria:
1. Degree/Diploma dalam mana-mana bidang
2. Jujur, amanah, komited, aktif, rajin, sifat positif, ceria & bertanggungjawab
3. Boleh berkomunikasi & bekerjasama dengan baik antara pekerja-pekerja.
4. Menepati masa.
5. Memiliki kenderaan sendiri dan lesen B2,D (LESEN B FULL jika ada amat dialu-alukan)
6. Tahu asas menjaga dan maintenance kereta
7. LELAKI
8. Perlu bekerja malam & weekend bergantung pada situasi
9. Tahu asas penggunaan komputer (MS WORDS, EXCEL)
10. Tinggal di Taman Maluri/Cheras/Ampang atau kawasan berdekatan
11. Solat 5 waktu tanpa gagal

Job scopes:
• Mengawal selia operasi kereta sewa.

• Memastikan setiap kereta sewa dalam keadaan baik dan bersih untuk sewaan.
• Memastikan penghantaran kepada pelanggan tepat pada waktunya.
• Kerja 6 hari seminggu.
• Menghantar kereta untuk servis dan maintainance
• Menyelesaikan kerja-kerja lain yang berkaitan.


Basic salary anda adalah RM1500 + komisen berdasarkan KPI 

Kepada mereka yang berminat dan FIT untuk mengisi kekosongan jawatan seperti di atas anda boleh e-mailkan RESUME anda ke hafidzahmad@gmail.com atau kontek KSM di no. 016-6665859

Details boleh didapati juga di website KSM, sila klik di SINI!!

 

1476694_385258338275837_545362463_n

 

Older posts

© 2018 HafidzAhmad's Blog

Theme by Anders NorenUp ↑