Salam semua,

Agak lama aku tak mencoret kat blog nih…dah bersawang! ahahha… agak sebuk aku pun tak tahu ape yang aku sebokkan sangat.. pejam celik…pejam celik dah masuk bulan November 2016!..Dalam pada menghabiskan saki-baki tahun 2016 nih aku telah menggariskan beberapa gagasan (ayat takleh blah)┬ádan projek yang bakal direalisasikan untuk tahun 2017 in sha Allah…

Antaranya adalah projek pertanian.. minat aku terhadap pertanian nih bermula sebagai hobi mengisi masa lapang aku aje…tapi bile lama-kelamaan aku rase mengapa tidak aku cuba untuk skala yang lebih besar dengan bercucuk tanam.. tanah kat kampung aku akan gunakan sebaik mungkin..ianya merupakan ‘pilot project’ aku..kire macam baby laa nih…tapi ye la, kalo cerita sembang aje KLCC boleh tumbang ahhaahaa…so kene laa make it REAL!!

Aku plan untuk tanam pisang pada asalnya tapi bile aku tgk keadaan tanah tak berapa sesuai…jadi setelah menimbang tara aku nak tanam nenas… baka nenas aku boleh dapat dalam 20sen ke 30sen setiap satu..bergantung jika lagi banyak mungkin boleh dapat kurang lagi hehehehe….in sha Allah!

Selain tu mungkin aku juga akan tanam cili..baka cili tu samada cili padi atau cili kampung ataupun cili merah… bergantung juga pada modal yang ada in sha Allah…

Yela kita merancang…tuhan yang menentukan…

“PERTANIAN SUATU PERNIAGAAN”